Us agraden les ametlles garrapinyades?
Us animo a provar de fer-les, doncs és una recepta fàcil de fer i no té cap secret. Només ens cal una mica de paciència perquè s'ha de remenar força però us asseguro que val la pena!!!
... davantal posat? ...ja tenim una paella i una cullera de fusta a punt?... doncs som-hi!
Per a fer-les només ens calen tres ingredients:
- ametlles crues amb pell
- sucre (podeu utilitzar sucre morè)
- aigua
Com ho fem?
Necessitem la mateixa quantitat en volum de sucre, aigua i ametlles crues amb pell. Així que podem utilitzar un got per a fer les mesures.
Posem al foc una paella amb tots els ingredients. Comencem a foc viu i anem remenant tota l'estona amb una cullera de fusta fins que comenci a espessir l'almívar i a fer bombolles.
Quan l'aigua s'hagi evaporat, retirem la paella del foc un moment i continueu remenant fins que el sucre es separi formant pols i les ametlles quedin blanquinoses.
Tornem a posar la paella al foc, aquesta vegada a foc més lent i seguim remenant. Aviat veureu com el sucre comença a caramel·litzar i les ametlles comencen a petar... però no us espanteu, és senyal que estem acabant. Veureu com mica en mica, el sucre es va adherint a l'ametlla.
Les podreu treure del foc quan tot el caramel s'hagi adherit i l'ametlla tingui un color brillant.
I per acabar, poseu les ametlles sobre el marbre ben esteses i les aneu separant, vigilant perquè cremen molt.
Deixeu-les refredar i uns minuts després, ja les podreu provar. De ben segur que no podreu parar de lo bones que són!
Que vagi de gust!!!
Per conservar-les bé, les podeu guardar en un pot de vidre, si és que encara us en queden!!!
Ah, i per cert! La cassola queda molt enganxada de sucre, però no us preocupeu... deixeu-la una bona estona amb aigua i una mica de sabó i no us costarà gens fer-la neta.
Boníssimes! En puc donar fe!!!
ResponEliminaMarta R
Hola Marta, la veritat és que són un vici! L'única pega que tenen es que s’acaben de seguida, jeje!!!!
Elimina