8.2.15

Ametlles garrapinyades


Us agraden les ametlles garrapinyades?


Us animo a provar de fer-les, doncs és una recepta fàcil de fer i no té cap secret. Només ens cal una mica de paciència perquè s'ha de remenar força però us asseguro que val la pena!!!

... davantal posat? ...ja tenim una paella i una cullera de fusta a punt?... doncs som-hi!

Per a fer-les només ens calen tres ingredients: 
  • ametlles crues amb pell 
  • sucre  (podeu utilitzar sucre morè)
  • aigua


Com ho fem?

Necessitem la mateixa quantitat en volum de sucre, aigua i ametlles crues amb pell.  Així que podem utilitzar un got per a fer les mesures. 

Posem al foc una paella amb tots els ingredients.  Comencem a foc viu i anem remenant tota l'estona amb una cullera de fusta  fins que comenci a espessir l'almívar i a fer bombolles.  


Quan l'aigua s'hagi evaporat, retirem la paella del foc un moment i continueu remenant fins que el sucre es separi formant pols i les ametlles quedin blanquinoses. 


Tornem a posar la paella al foc, aquesta vegada a foc més lent i seguim remenant. Aviat veureu com el sucre comença a caramel·litzar i les ametlles comencen a petar... però no us espanteu, és senyal que estem acabant. Veureu com mica en mica, el sucre es va adherint a l'ametlla.

Les podreu treure del foc quan tot el caramel s'hagi adherit i l'ametlla tingui un color brillant. 

I per acabar, poseu les ametlles sobre el marbre ben esteses i les aneu separant,  vigilant perquè cremen molt.

Deixeu-les refredar i uns minuts després, ja les podreu provar. De ben segur que no podreu parar de lo bones que són!



Que vagi de gust!!!


Per conservar-les bé, les podeu guardar en un pot de vidre, si és que encara us en queden!!!
Ah, i per cert! La cassola queda molt enganxada de sucre, però no us preocupeu... deixeu-la una bona estona amb aigua i una mica de sabó i no us costarà gens fer-la neta.


2 comentaris:

  1. Boníssimes! En puc donar fe!!!
    Marta R

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta, la veritat és que són un vici! L'única pega que tenen es que s’acaben de seguida, jeje!!!!

      Elimina